اخبار و اطلاعات روز دنيا

موج رادیویی یک «موج الکترومغناطیسی» است که معمولا توسط یک دستگاه و آنتن اش تولید می شود. این امواج نخستین بار توسط «هاینریش رودلف هرتز» آلمانی کشف شد و به افتخار او «هرتز» به عنوان یک یکا برای سنجش بسامد این امواج نامگذاری شد.

احتمالا از روز گذشته لوگوی متفاوت گوگل را دیده اید که به افتخار تولد ۱۵۵ سالگی رودلف هرتز تغییر کرده بود. کشف آقای هرتز تاثیر زیادی روی دنیای فناوری گذاشت و هم اکنون جایی نیست که اسم آقای هرتز به گوش مان نخورد. البته با عنوان هایی مانند گیگاهرتز یا مگاهرتز.

 

Heinrich-Rudolf-Hertz-Google-Doodle_narenji.jpg

بد نیست به مناسبت تولد این دانشمند کمی با امواج الکترومغناطیس مشهور آشنا شویم:

کشف آقای هرتز سبب شد که رادیو اختراع شود و سپس تلویزیون به خانه های ما راه پیدا کند. امواج الکترومغناطیس اساس کار رادار، تلفن های همراه، جی پی اس، وای-فای و بسیاری چیزهای دیگر را هم تشکیل می دهند.

در اینجا با لیستی از امواج رادیویی مشهور و پرکاربرد آشنا می شوید:

 

موج رادیو AM: از 535 کیلوهرتز تا 1.7 مگاهرتز

ایستگاه های تلویزیونی: 55 تا 88 مگاهرتز و همچنین 174 الی 220 مگاهرتز

رادیو FM : از 88 مگاهرتز الی 108 مگاهرتز

تلفن های همراه: حدود 900 مگاهرتز

جی پی اس: 1227 و 1575 مگاهرتز

بلوتوث: 2.45 گیگاهرتز

وای-فای: 2.4 و 5 گیگاهرتز

جالب است بدانید که تقریبا هر فناوری بی سیم دارای موج رادیویی مخصوص خودش است. صدها موج رادیویی برای هر کار ویژه اختصاص یافته که مثال هایی از موارد متفاوت دیگر را هم می بینید:

کنترل از راه دور برای باز کردن درب گاراژ ها: 40 مگاهرتز

تلفن های بی سیم خانگی: 40 تا 50 مگاهرتز

سیستم های نظارت بچه: 49 مگاهرتز

هواپیماهای کنترلی: 72 مگاهرتز

سیستم های نظارت بر حیوانات در حیات وحش: 215 الی 220 مگاهرتز

ارتباطات بین سیاره ای و فضایی: 2290 الی 2300 مگاهرتز

 

در هر کشور یک سازمان مسئول تصمیم گیری در این مورد است که چه کسی از هر طول موجی برای چه کاری می تواند استفاده کند. برای مثال در آمریکا FCC که مخفف Federal Communications Commission است این کار را به عهده دارد و در ایران هم سازمان تنظیم مقررات رادیویی این مسئولیت را بر عهده دارد.

شاید تا به حال توجه زیادی به این امواج نداشته و فقط از آنها استفاده می کردید. اما یک آشنایی کوتاه سبب می شود که از این به بعد هر گاه کلماتی مانند GHz را دیدید، به یاد فردریک هرتز بیافتید که فقط ۳۶ سال عمر کرد، اما در طول حیات کوتاه اش نامش را در یاد ما باقی گذاشت.



           
18 / 12 / 1390برچسب:, :: 8:41 AM
مهرداد
استفاده از توییتر و فلیکر در نیویورک

این تصویر در نگاه اول یک عکس ماهواره ای به نظر میرسد که در شب گرفته شده و روشنایی های شهر نیویورک را نشان می دهد. اما این عکس نتیجه یک کار تحقیقاتی است که نشان می دهد مردم شهر نیویورک چگونه از شبکه های اجتماعی استفاده می کنند. نقاط رنگی روی تصویر نشان دهنده میزان استفاده کاربران از دو شبکه اجتماعی فلیکر و توییتر است. ‏

نقاط آبی ارسال ها به توییتر و نقاط نارنجی رنگ ارسال ها به فلیکر را نشان میدهد. نقاط سفید هم نشان دهنده استفاده مشترک از هر دو سرویس فلیکر و توییتر است. اما کار آقای اریک فیشر محدود به شهر نیویورک نبوده است. در ادامه مطلب می توانید برخی شهر های بزرگ و کل دنیا را از نظر استفاده از شبکه های اجتماعی ببینید. ‏



ایده اینترنت لیزری

حالا که پای بشر بیشتر و بیشتر به سوی فضا باز می شود ناسا به فکر تامین اینترنت پرسرعت فضا هم افتاده و در حال آزمایش اینترنت ۱۰۰ مگابیتی است که از طریق لیزر کار انتقال اطلاعات را انجام می دهد.

این سیستم جدید طی چند سال آینده تحت آزمایش قرار میگیرد و قرار است که اینترنت پر سرعت را به دورترین نقاط کهشکان راه شیری برساند.

محققین ناسا می گویند در حال حاضر برای انتقال اطلاعات با امواج رادیویی فعلی حدود ۹۰ دقیقه طول می کشد تا تصاویر از مریخ به زمین برسند. اما با سیستم جدید لیزری این انتقال اطلاعات در کمتر از ۵ دقیقه انجام می شود.

سیستم جدید از تعدادی تلسکوپ مخصوص، لیزر، آینه ها و ابزارهای محاسباتی ویژه استفاده می کند و ایستگاه های مخصوص دریافت این امواج در نقاط مختلف زمین برپا خواهد شد.

ناسا امیدوار است سیستم ارتباطی جدید بتواند به بهبود ارتباط بین فضانوردان و زمین و همچنین کنترل ربات های مریخ نورد کمک زیادی بکند و در عین حال این یک زیرساخت ارتباطی مهم برای برقراری تماس از فواصل بسیار دور به حساب می آید. احتمالا شما هم از وضعیت اینترنت فضانوردان خبر دارید؟

از طرف دیگر اینترنت لیزری اگر در عمل کارکرد مناسبی داشته باشد می تواند جایگزین اینترنت های ماهواره ای فعلی بشود که در حال حاضر زیاد هم پرسرعت به حساب نمی آیند.



           
18 / 12 / 1390برچسب:, :: 8:33 AM
مهرداد

به نظرتان اگر یک تلفن با پردازشگر قدرتمند مانند

گلکسی نکسوس

داشته باشید و به نسل چهارم شبکه تلفن همراه هم متصل باشید آن وقت اینترنت شما چه سرعتی خواهد داشت؟

 

این همان چیزی است که چند نفر از کاربران آن را تست کرده اند و سرعت اینترنت روی تلفن گلکسی نکسوس با پشتیبانی از شبکه LTE روی شبکه ورایزون با استفاده از اپلیکیشن Speedtest.net برررسی شده است.

 

نتیجه تست، سرعت اینترنت 8.5 مگابیت در ثانیه برای دانلود و 2 مگابیت در ثانیه برای آپلود اطلاعات بوده است. تازه آن هم در شرایطی که تلفن همراه فقط دارای ۲ خط آنتن دهی بوده است.

 

سرعت دانلود 8.5 مگابیت تقریبا معادل دانلود با سرعت 1000 کیلوبایت در ثانیه است و داشتن چنین سرعتی روی تلفن سبب می شود که شما با امکان

«تتر»

که روی تلفن های هوشمند وجود دارد بتوانید اینترنت خانگی را هم به خوبی از طریق همین اینترنت موبایل تامین کنید. در ادامه مطلب می توانید ویدیو این تست کوتاه را مشاهده کنید.



           

سال آینده میلادی از صنعت پر سرعت مخابرات چه انتظاری داشته باشیم؟ رکوردهای جدیدی در تلفن های همراه و شبکه های مخابراتی در کشورهای کوچک و بزرگ جهان.

موسسه تحقیقاتی Pyramid در یک بررسی به پیش بینی پیشرفت های صنعت مخابرات در سال ۲۰۱۲ پرداخته و Forbes یک لیست ۱۲ تایی از مهمترین آنها منتشر کرده است. اگر مخابرات و ارتباطات برای شما هم مهم است این پیش بینی ها را از دست ندهید.

 

- بازار جهانی سرویس های مخابراتی در سال ۲۰۱۲ حدود ۴ درصد رشد خواهد کرد. که البته این میزان نسبت به رشد ۷ درصدی در سال ۲۰۱۱ به خاطر عدم پایداری در وضعیت اقتصادی کمتر خواهد بود.

- مجموع پول در گردش صنعت مخابرات به ۱.۷ تریلیون دلار خواهد رسید که حدود ۲.۴ درصد از GDP را تشکیل می دهد.

- شرکت های در حال شکوفایی مانند America Movil ، Airtel و MTN در رتبه بندی جهانی به رشد خودشان ادامه خواهند داد. در حالی که شرکت های بزرگ و توسعه یافته مانند Vodafone با از دست دادن بازار مواجه می شوند. البته در مکان هایی که این شرکت ها توسعه می یابند (آمریکای لاتین، هند و آفریقا) امکان توسعه مخابراتی بیشتری وجود دارد.

- تعداد کاربران جهانی موبایل در ماه فوریه از ۶ میلیارد خواهد گذشت.

- هند از چین عبور خواهد کرد و لقب بزرگ ترین بازار موبایل دنیا را از نظر تعداد کاربران به خود اختصاص خواهد داد.

- فناوری 4G و WiMax در آسیا به سوی حذف شدن خواهد رفت. و مانند بقیه جاهای دنیا، اپراتورها به سوی رقیب این فناوری یعنی شبکه LTE می روند.

- ضریب نفوذ اینترنت پرسرعت از عدد ۱۰ درصد جمعیت جهان خواهد گذشت.

- اپراتورها توجه بیشتری به فرصت های تجاری M2M یا «ارتباطات ماشین به ماشین» خواهند کرد و سرمایه گذاری های بیشتری در این بخش صورت می گیرد.

- رشد اپراتور ها وابستگی زیادی به استراتژی آنها در داشتن پردازش ابری پیدا خواهد کرد.

- سهم تلویزیون های بر پایه اینترنت (IPTV) از ۱ درصد بازار بیشتر خواهد شد.

- تعداد کامپیوترهای شخصی فعال در جهان از ۲ میلیارد عبور خواهد کرد.

- ارزش بازار تلفن های همراه از ۲۰۰ میلیارد دلار عبور خواهد کرد.



بر اساس گزارش سایت Pingdome تعداد کاربران فعال اینترنت در جهان به بیش از ۲.۱ میلیارد نفر رسیده است. کافی است این عدد را با تعداد ۳۶۰ میلیونی کاربران اینترنت در سال ۲۰۰۰ مقایسه کنید تا متوجه شوید طی یک دهه گذشته اینترنت و فضای سایبر چه رشدی داشته است.

 

بر اساس این آمار، قاره آسیا با داشتن ۹۲۲ میلیون کاربر ۴۴ درصد را از آن خود کرده و بعد از آن اروپا با ۴۷۶ میلیون کاربر اینترنت در مقام دوم قرار دارد.

اگر بخواهیم در مورد کشورها صحبت کنیم، چین با داشتن ۴۸۵ میلیون کاربر اینترنت در رتبه نخست جهان قرار دارد.

بر اساس این آمار تا پایان سال ۲۰۱۱ بیش از ۳.۱ میلیارد اکانت ایمیل در دنیا وجود داشته و سرویس هات میل با ۳۶۰ میلیون کاربر مشهور ترین آنها بوده است. نرم افزار Outlook مایکروسافت نیز پراستفاده ترین نرم افزار برای چک کردن ایمیل ها به شمار می رفته است. فراموش نکنید که سال ۲۰۱۱ تولد ۴۰ سالگی اولین ایمیل ارسالی نیز بود.

در پایان سال ۲۰۱۱ فیسبوک بیش از ۸۰۰ میلیون کاربر داشت و ۲۰۰ میلیون نفر آنها در یک سال اخیر عضو آن شده بودند. توییتر از مرز ۲۲۵ میلیون کاربر گذشت و تعداد کاربران تلفن همراه از ۵.۹ میلیارد نفر در این دنیای ۷ میلیاردی عبور کرد.



           
18 / 12 / 1390برچسب:, :: 8:30 AM
مهرداد

با وجود پایان نمایشگاه سی ای اس همچنان می توان به اخبار و گجت های مهمی از این نمایشگاه پرداخت. یکی از گجت های دوست داشتنی نمونه آزمایشی روتر جدید Buffalo بود که با استاندارد جدید 802.11ac کار می کرد و شرکت Broadcom چیپ آن را همین چند روز پیش در نمایشگاه معرفی کرده بود.

در وای-فای نسل پنجم شما اطلاعات را روی باند 5GHz منتقل می کنید درست مانند وای-فای فراگیر 802.11n فعلی، اما این استاندارد جدید از قابلیتی به نام channel bonding استفاده می کند که سبب می شود پهنای باند آن ۴ برابر استاندارد قبلی باشد.

از نظر تئوری اگر یکی از این روترها را در خانه داشته باشید، سرعت شبکه خانگی شما تا 1300 مگابیت در ثانیه خواهد بود. در عمل چیزی که در نمایشگاه توسط شرکت Buffalo نشان داده شد رسیدن به سرعت 800 مگابیت در ثانیه بود که این هم بسیار عالی است.

 

display20showing20real-time20speed20test_606-8973631_narenji.jpg

شرکت سازنده می گوید روترها با استاندارد جدید از پاییز امسال وارد بازار می شوند و با دو چیپ خواهند بود. برای اینکه هم از استاندارد جدید و هم از استاندارد قدیم 802.11n پشتیبانی کنند.

البته فراموش نکنید در طرف دیگر کامپیوتر یا تلفن هوشمند شما هم باید از این فناوری پشتیبانی کند. فعلا هیچ کدام از مدل های موجود در بازار به چیپ جدید مجهز نشده اند. برای نهایی شدن استاندارد جدید احتمالا باید تا پایان امسال صبر کرد و برای فراگیر شدن اش هم به زمان بیشتری نیاز است.



           
18 / 12 / 1390برچسب:, :: 8:30 AM
مهرداد
درباره وبلاگ


به وبلاگ من خوش امدید اومیدوارم از مطالب خوشتون بیاد نظر یادتون نره من سعی میکنم این وب سایت همیشه به روز باشه تا هروقت که میایدمطلب جدید و خوب داشته باشه با تشکر
آخرین مطالب
موضوعات