اخبار و اطلاعات روز دنيا

در به خاطر سپردن رمزهای عبور مشکل دارید؟ شاید بد نباشد از قلب تان به عنوان رمز عبور استفاده کنید. این یک روش جدید است که از ضربان قلب هر شخص به عنوان کلید دسترسی استفاده می کند. برای مثال اطلاعات هارد شما بعد از اینکه با انگشت تان آن را لمس کردید قابل دسترسی باشند. اما این بار به جای اثر انگشت، از ضربان قلب شما استفاده می شود.


درست است که قلب ما با ضربانی نامنظم کار می کند و در اوقات متفاوت سرعت اش تغییر می کند. اما جالب اینجاست که محقق ها دریافته اند الگوی ضربان قلب هر کسی منحصر به فرد است و شبیه به هیچ فرد دیگری روی زمین نیست.

آنها توانسته اند با بررسی نوارهای الکتروکاردیوگرام افراد مختلف، یک فرمول ریاضی برای استخراج این الگوی منحصر به فرد به وجود بیاورند که می تواند به عنوان یک کلید برای باز کردن سیستم های رمزنگاری استفاده شود.

بررسی آنها نشان داده که کوچک ترین تغییری در این الگو، سبب می شود که کلید تولیدی تغییر بکند و بنابراین می توان با قابلیت اطمینان زیادی از ضربان قلب هر فرد به عنوان یک روش اهراز هویت و رمزنگاری استفاده کرد.


برای اثبات ایده شان آنها سیستمی را ساخته اند که ضربان قلب هر فرد را از کف دست افراد می خواند و کلید را تولید می کند. سپس از طریق این کلید به فرد اجازه می دهند به اطلاعاتی رمزنگاری شده دسترسی پیدا کند.

هدف نهایی آنها توسعه سخت افزارهایی مانند هارد دیسک ها و دیگر گجت ها است که از ضربان قلب افراد به عنوان رمزگشای اطلاعات استفاده می کند.

به نظر شما جالب نیست که قلب ما در دنیا دیجیتال در حال تبدیل شدن به یک کلید واقعی است و ممکن است در آینده هکر ها به دنبال باز کردن کلید قلب مان هم بیوفتند!؟



           
20 / 12 / 1390برچسب:, :: 2:44 PM
مهرداد

بله، اداره غذا و داروی آمریکا معروف به اف دی ای اخیرا سلول های بنیادی را جزو داروها طبقه بندی کرده و بدین ترتیب قصد دارد تا در پروسه های درمانی که از سلولهای بنیادی استفاده می کنند، نظارت داشته باشد.

معمولا در روش های درمانی که از سلول های بنیادی استفاده می کنند، روش کار به این صورت است که این سلولها از خود شخص گرفته می شود و پس از جدا سازی به محل مورد نظر تزریق می شوند. مثلا در بیمارانی که از دردهای مفصلی رنج می برند، خون بیمار گرفته می شود و سپس به کمک سانتریفیوژ و روشهای دیگر، سلولهای بنیادی او جدا شده و بعد مستقیما به محل مفصل تزریق می شوند.

ظاهرا سکه شدن کار و بار کلینیک هایی که به این کار مشغولند، باعث شده که مقامات اداره غذا و دارو به فکر بیفتند تا به نوعی سلول های بنیادی هر فرد را هم جزو داروها دسته بندی کرده و آن را زیر مدیریت خود در بیاورند. بعید نیست همین روزها شرکتی هم پیدا شود که بخواهد پتنت سلول بنیادی را به نام خود ثبت کند.



           
20 / 12 / 1390برچسب:, :: 2:43 PM
مهرداد

پژوهشگران انستیتو تحقیقات Scripps کالیفرنیا با همکاری چند موسسه دیگر توانستند به فن آوری ذخیره اطلاعات تصاویر بر روی چیپ های کاملا زیستی با ساختار دی ان ای دست پیدا کنند. این کامپیوتر زیستی چیز نبود جز یک مایع شفاف پر از قطعات دی ان ای و آنزیم های مربوط به DNA به همراه مقداری ATP (مولکولی که در ساختارهای زیستی بعنوان تامین کننده انرژی کاربرد دارد.)



این دانشمندان در بیانیه خود به این مناسبت اعلام کرده اند که اصولا رایانه، سیستمی است که به طور کلی از 4 قسمت اصلی تشکیل شده است: سخت افزار، نرم افزار و داده ها و خروجی. ما عادت کرده ایم این اجزا را به صورتهای فیزیکی و الکترونیکی ببینیم.



مثلا از نظر ما سخت افزار مجموعه ای از پلاستیک و فلز و سیم است یا داده ها و خروجی بر اساس سیگنال های الکتریکی جابجا می شوند و نرم افزارهم توالی هایی از دستورات بر اساس همین سیگنالها هستند.



اما در دنیای زیستی ما با هیچ کدام از اینها به این شکل سر و کار نداریم. بلکه تمام این اجزا در سیستم زیستی از مولکولها تشکیل شده اند. مولکول هایی پیام ها را مخابره می کنند، و مولکولهای دیگری آنها را پردازش می کنند و مولکولهایی هم این روند را کنترل می کنند.



در نهایت پاسخ به صورت یک واکنش شیمیایی دیگر (مثلا ساخت یک مولکول یا تغییر ساختار آن) ایجاد میشود. به این ترتیب بدن همه ما از کامپیوترها زیستی تشکیل شده است.



این کامپیوترهای زیستی با توجه به این که در اکثر قسمت های خود از واکنشهای شیمیایی به جای پالس های الکتریکی برای انتقال و پردازش پیام استفاده می کنند، از همتایان صفر و یکی خود کندتر هستند، اما آنجایی برتری خود را نشان می دهند که می توانند همزمان میلیون ها واکنش شیمیایی یا زنجیره های مولکولی را راه بیندازند و آنها را کنترل کنند که نهایتا باعث می شود بتوانند بهتر از انواع فلزی-برقی خود کارآیی داشته باشند.



به هر حال کل اتفاقی که تا این لحظه افتاده این بوده که دانشمندان توانسته اند اطلاعات مربوط به عکس ها را در مولکولهای DNA ذخیره کننده و آنها را مجددا بخوانند. اما همین کار به ظاهر کوچک نوید بخش شروع عرصه جدیدی در تکنولوژی خواهد بود.



به ویژه که شرکتهای بزرگ رایانه ای نظیر آی-بی-ام قبلا علاقمندی خود را به این شاخه نشان داده اند



           
20 / 12 / 1390برچسب:, :: 2:43 PM
مهرداد

ناسا اعلام کرده است که در حال کار بر روی نوعی از کپسولهای زیستی است که قابل کاشت در زیر پوست هستند و می توانند در صورت مواجهه بدن با برخی عوامل خطر، میزانی از داروهای ویژه را آزاد کنند. این کپسولها بصورت میله های کوچکی هستند که داخل آنها پر از نانوتیوب (ریزلوله) است و هر ریز لوله هم از انواع سلول (متناسب با هدف درمانی کپسول) پر شده است.

ساختار کربنی این ریز لوله ها به گونه ای است که سلولها را درون خود نگه می دارند اما در عین حال به مواد مغذی لازم برای سلولها اجازه ورود می دهند و به مواد ترشح شده از سلولها نیز اجازه خروج از کپسول را می دهند. این مواد مترشحه در حقیقت همان داروهای مورد نیاز ما برای درمان فضانوردان خواهند بود. علاوه بر آن ساختار این کپسولهای زیستی به گونه ای است که واکنش و حساسیت بدن را بر نیانگیزد.

یک مثال برای کاربرد این فرم جدید درمان، مواجهه فضانوردان با اشعه ها است. در چنین وضعی کپسولها که پر از سلولهای خاص شده اند، قادر به رهاسازی مقدار متناسبی از G-CSF خواهند بود. G-CSF ماده ای است که می تواند در تقلیل علائم ناشی از برخورد با اشعه ها نقش موثری داشته باشد.

مطمئنا کاربردهای این تکنولوژی منحصر به فضا و فضانوردان نخواهد بود و ما می توانیم از چنین ابزارهایی در روی کره خاکی هم استفاده کنیم. مثلا در بیماران مبتلا به دیابت این کپسولها را با سلولهای جزیره ای پانکراس پر کنیم تا در صورت لزوم مانند یک غده لوزالمعده یدکی به تعدیل قند خون کمک کنند. یا آن را از مواد شیمی درمانی پرکنیم و در مرکز یک تومور کار بگذاریم تا غده سرطانی را نابود کند.

در صورتیکه فازهای تحقیقاتی این پروژه به خوبی پیش بروند، می توانیم منتظر جهش های بزرگی در درمان انواع بیماری ها از این طریق باشیم.



           
20 / 12 / 1390برچسب:, :: 2:43 PM
مهرداد

 

این یک پیشرفت شگرف در سال ۱۹۹۵ بود: بعد از ۱۳ ماه دانشمندان بالاخره توالی ژنوم یک باکتری را به طور کامل به دست آوردند. و این روزها، به دام انداختن ژنها تنها با یک درایو USB طی چند ثانیه انجام پذیر است!

این گجت جالب که MinION نامیده می شود، توسط Oxford Nanopore Technologies ساخته شده و دانشمندان تولید کننده آن می گویند که این ابزار از اواخر امسال با قیمت ۹۰۰ دلار به بازار عرضه خواهد شد. حالا دیگر پزشک ها می توانند آن را در جیب لباس شان همراه داشته و هرگاه که لازم شد، به راحتی ژن های ویروس ها و عوامل بیماری زا را شناسایی کنند. چیزی که به نظر غیر قابل باور می آید.

یک ویروس که قرار باشد توسط این ابزار بررسی شود، تقریبا دارای ۵۰۰۰ جفت پایه ژنتیکی است و دانشمندان این مرکز می گویند این ابزار حتی می تواند توالی ژنوم کامل انسانی را طی شش ساعت مشخص نماید. و این موضوع زمانی خارق العاده و خیره کننده می شود که بدانیم پروژه ژنوم انسانی تقریبا ۱۳ سال طول کشید و نزدیک به ۳ میلیارد دلار هزینه در برداشت. برای پروژه ژنوم انسانی، دانشمندان ۳ میلیارد جفت ژن انسان را به بخش های کوچکی شکستند، سپس به تشریح حروف هر بخش پرداختند. و بعد از کار پر دردسر انجام این تسک ها، همه تکه ها را دوباره کنار هم قرار دادند. حالا این گجت می خواهد همین کار را در سایز یک فلش مموری و در ۶ ساعت انجام بدهد.


dnastructure.jpg
DNA از مجموعه ای از نکلئوتیدها ساخته شده که با حروف A،C،T و G مشخص می شوند و به صورت مارپیچ دوگانه شکل می گیرد


اما در گجت ۹۰۰ دلاری جدید، مرحله تفکیک حذف شده است و به جای آن از آنزیمی استفاده می شود که به انتهای هر لایه DNA می چسبد. یک جریان الکتریکی آنزیم ها و DNA را به درون صدها سوراخ ۱۰ میکرومتری در انتهای دستگاه می مکد. هر یک از این سوراخ ها دارای منافذ ریزتری با عرض ۱۰ نانومتر است و در آنجا دو زنجیره DNA از هم باز شده و به صورت جداگانه خوانده می شوند.

شرکت تولید کننده، این گجت را امروز در کنفرانس پیشرفت های تکنولوژی و بیولوژی ژنتیک در جزیره مارکو فلوریدا معرفی کرده است. Oxford Nanopore همچنین یک دستگاه دیگر شناسایی توالی ژنوم به صورت رومیزی هم با نام Ion Torrent معرفی کرده که برای شناسایی کل ژنوم انسان، تنها به دو ساعت زمان نیاز دارد.

حالا چرا ساخت دستگاه شناسایی توالی ژنوم در اندازه یک کول دیسک؟ ایده شرکت این است که پزشکان می توانند با این دستگاه به سرعت نمونه بافت ها را برای جهش های ژنتیکی، نشانه های بیماری و یا شناسایی عوامل بیماری زا همچون ویروس ها، آزمایش کنند. این شرکت همچنین در حال کار بر روی نمونه بزرگ تری است که می تواند ژنوم های بزرگ تری را به صورت موثرتری رمزگشایی کنند. ضمن اینکه اگر روزی بیماری هایی مانند آنفلوآنزا شروع به قتل عام انسان ها کند، مطمئنا چنین ابزارهایی بسیار کاربردی و نجات بخش خواهند بود.



           
20 / 12 / 1390برچسب:, :: 2:42 PM
مهرداد

گیاهان به راحتی نمی توانند از ما تقاضای آب کنند یا نیازهایشان را به ما اعلام نمایند. حالا پیشرفت فناوری به گلدان شما در خانه اجازه می دهد که از کم آب شدن یا خشک شدن ریشه مطلع شده و به موقع آب را به گیان محبوب تان برسانید.

این گجت که Koubachi نام دارد در داخل گلدان قرار گرفته و با سنسور مخصوص اش میزان رطوبت، دما و نور مناسب گیاه را اندازه گیری می کند. از طرف دیگر از طریق وای-فای با شبکه اینترنت خانگی در ارتباط است و اطلاعات لازم را برای شما ارسال می کند.

یک اپلیکیشن مخصوص آی او اس (و در آینده اندروید) برای Koubachi وجود دارد که اطلاعات مربوط به گیاه را برای شما ارسال می کند. و البته لازم است برای این گجت نوع گیاه تان را مشخص کنید تا شرایط را مطابق با نیازهای همان گیاه بررسی کند.

 

البته برای داشتن این گجت باید ۱۴۰ دلار ناقابل پرداخت کنید. اما در هر صورت دیگر گلدان خانه هم به اینترنت متصل خواهد شد و اپلیکیشن ویژه خودش را دارد!



           

اوضاع در دنیای کنسول های بازی چطور است؟ آمار جدید نشان می دهد که آنها همچنان به خوبی در حال فروش هستند اما در عین حال شاهد کاهش فروش هم هستیم. بر اساس آمار جدید، طی سال گذشته کاهشی ۳۴ درصدی در فروش کنسول های بازی وجود داشته و مجموع فروش نرم افزار و سخت افزار مربوط به کنسول ها نیز کاهشی ۲۰ درصدی در آمریکا نشان می دهد.

البته با این وجود، بازار کنسول ها فقط در ماه فوریه بیش از ۱ میلیارد دلار فروش داشته که نشان می دهد به این زودی ها نمی شود از آنها ناامید شد. هر چند تبلت ها و تلفن های هوشمند در حال ورود جدی به این رقابت هستند.

در میان کنسول ها نیز ایکس باکس مایکروسافت همچنان پر فروش ترین کنسول بازی به شمار می رود و به نظر میرسد این شرکت با کینکت به خوبی توانسته دل علاقمندان به بازی های کامپیوتری را از آن خود کند.



           
درباره وبلاگ


به وبلاگ من خوش امدید اومیدوارم از مطالب خوشتون بیاد نظر یادتون نره من سعی میکنم این وب سایت همیشه به روز باشه تا هروقت که میایدمطلب جدید و خوب داشته باشه با تشکر
آخرین مطالب
موضوعات